item1

ZONNE-ENERGIE IS SIMPEL!

Op deze pagina wordt in het kort de werking van zonnepanelen uitgelegd..

1. De zonnepanelen zetten zonlicht om naar elektrische energie

Een zonnepaneel is een plaat waarop zonnecellen zijn aangebracht. Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicum. Dit materiaal heeft de bijzondere eigenschap dat het daglicht in elektrische energie kan omzetten. Bij een schuin dak worden de zonnepanelen via bevestigingsstrips aan het dak bevestigd. Op een plat dak wordt het zonnepaneel op een metalen frame geplaatst dat optimaal op de zon kan worden gericht.

2. De omvormer zet de gelijkspanning om in wisselspanning

Dichtbij de zonnepanelen, bijvoorbeeld op zolder, wordt de omvormer geplaatst. Met een omvormer wordt van de elektrische energie de normale 230 Volt wisselspanning gemaakt. De omvormer wordt in de meterkast aangesloten op het elektriciteitsnet.

3. De opgewekte elektriciteit kan direct in uw woning worden toegepast

Vervolgens wordt deze elektriciteit toegevoegd aan het elektriciteitsnetwerk van uw woning. De opgewekte elektriciteit wordt dan gebruikt door elektrische apparaten die in werking zijn.

4. Overtollige elektriciteit wordt aan het openbare elektriciteitsnet teruggeleverd

Als er geen of niet voldoende vraag is (van de apparaten in uw huis), dan wordt de teveel opgewekte elektriciteit teruggeleverd aan het openbare elektriciteitsnet. Zo leveren de zonnepanelen u extra rendement op!

PRINCIPE VAN ZONNEPANELEN

©¬†2013,¬†Heinzon.nl - Eemnes